Med ny teknikk kommer nye muligheter

Den teknologiske utviklingen går bare kjappere og kjappere. Hva betyr det for filmen?

Det er liten tvil om at den teknologiske utviklingen har hatt mye å si for filmen på mange måter. Det har også vært behov for stadig utvikling for å kunne gå over grenser i filmens verden. Tenk bare på Star Wars da den først kom ut, med bruk av ny teknologi lagde George Lucas et science fiction eventyr ingen hadde sett maken til, og året var 1977. Nettopp dette har gjort Star wars til et fenomen som fremdeles trekker folk til kinosaler og foran tv-skjermene. Men hvordan har film faktisk også vært med å tvinge frem endringer i teknologien?

Streamingtjenester

Det korte svaret på dette er faktisk ja. Etter hvert som film har blitt digitalisert har det blitt nødvendig å finne løsninger hvor man kan sende og lagre filmer på nettet. Og vips, så ble streamingtjenestene som vi kjenner i dag, født.

Streamingtjenestene er geniale og tilbyr oss som filmelskere, mulighetene til å se film og tv-serier hvor og når vi vil. Streamingtjenestene sørger for at de har rettigheter på filmer og tv-serier i det aktuelle landet, og tilbyr så disse produktene til sine abbonenter. Netflix og HBO nordic er to av de største streamingtjenestene hvor du betaler en liten sum hver måned for fri tilgang på hele deres arkiv.

Leie film på nett

Man trenger ikke lengre gå til videobutikken for å leie film, man kan leie film på nett. De fleste leverandører av digitale tv-tjenester tilbyr nå også filmleie. Men det finnes også uavhengige leverandører hvor du kan betale en sum hver måned for å få mulighet til å leie et antall filmer og du kan da se de helt siste filmene når du vil. Får du lyst til å se film klokka 04 på natta, er du ikke avhengig av å komme deg til videobutikken for å leie film.

For videobutikkene betyr dessverre disse tjenestene en sikker død. Men for forbrukerene handler alt om tilgjengelighet og gjerne på alle plattformer. Vi har bare sett begynnelsen av denne teknologiske utviklingen. Hva blir det neste?