Filmfestivaler i Oslo

De siste årene har Oslo blitt en spennende by for deg som er glad i film. Byen har fått en rekke filmfestivaler, både store og små. Hvis du tar turen til Oslo om våren, kan du få med deg blant annet den spennende menneskerettighetsfestivalen Human Rights Human Wrongs. Her finner du ikke bare spennende filmer med fokus på viktige menneskerettighetsspørsmål, men workshops, debatter og konserter.

Dokumentarfestivalen Eurodok viser både norske og europeiske dokumentarfilmer. I 2015 ble det vist alt fra den Oscar-nominerte Salt of the Earth til Sume – Mumisitsinerup Nipaa, en kultfilm om et rockeband fra Grønland. Her er det altså noe for enhver smak! Du kan også få med deg kortfilmfestivalen Oslokortfilmby, der fokuset er på unge, uavhengige filmskapere fra hele verden.

Venter du til høsten, får du enda mer å velge i. I september kan du få med deg Oslo skeive filmer. Her er fokuset på kjønn, seksualitet og identitet. Skeive filmer har faktisk 25-årsjubileum i 2015, så denne festivalen er det vel verdt å få med seg! I oktober begynner Film fra Sør, som i 2015 har fokus på arabisk film. Tar du turen innom Abloom, kan du få med deg filmer om funksjonshemmede med minoritetsbakgrunn.

Vent ikke med rommet

Kommer du utenbys fra, kan det være lurt å huske på å reservere hotellrom i god tid, på et sted som hotelloslo.info. Venter du for lenge, kan det bli dyrt. I verste fall får du ikke rom de dagene du ønsker, eller må bo et helt annet sted enn du hadde tenkt deg. Ta en titt på Hotell Oslo for en oversikt over hvilke hoteller som passer best for deg. Der finner du informasjon om hoteller, severdigheter, transport og mye mer som vil være til hjelp mens du er på besøk i Oslo.

Alt i alt har Oslo fått et imponerende tilbud for filminteresserte. Ikke bare kan du finne et usedvanlig bredt spektrum av filmer, men flere av festivalene tilbyr andre arrangementer i tillegg, som konserter, workshops og mye annet så du virkelig kan få med deg alt det spennende Oslo har å by på.