Filmåret 2017

Det som nok var den mest etterlengtede filmen i 2017 var «The Last Jedi», Episode 8 og film nummer 9 totalt i Star Wars-universet. De tre forgjengerne til filmene fra 70- og 80-tallet ble for det meste en stor skuffelse, kanskje med unntak av Episode 3, men disse nye filmene har generelt fått en langt bedre mottakelse av kritikere og publikum.

Mange synes det var spesielt rosverdig at karakterene kinopublikum lot seg fascinere av på 70-tallet kom tilbake i de nye filmene, slik som Han Solo og Prinsesse Leia. Filmene selv har også fått mye ros for å føre Star Wars-arven videre på en måte forgjengerne ikke klarte.

Siden premieren 13. desember har «Star Wars: The Last Jedi» håvet inn 4,28 milliarder kroner i billettinntekter – VG.no

Vi ser ut til å ha en stadig fascinasjon av fantasiuniverser og fremmede kloder

Den som ser ut til å være lederen for The First Order, som nå er de onde skurkene akkurat som Imperiet var det i de første filmene, får vi for første gang se i levende live. Øya som Luke Skywalker nå bor på blir vi godt kjent med, og noen vil nok synes det blir litt i lengste laget med vakre naturskildringer. Både Chewie og Ray blir på øya unødvendig lenge for å prøve å få Luke til å hjelpe dem i kampen mot det onde, og det skjer heller ikke mye spennende der.

For å balansere alle filmene som handler om fremmede universer kunne det kanskje være et friskt pust med filmer som handler mer om dagligdagse ting, siden det kanskje kan bli litt for mye eventyr. Her finnes det mange aktuelle tema å ta av, for eksempel nettgambling eller nettdating.